Allis i MiniatureLand - just Wonderfull :D to be surrounded by Beautyfull Design ,,,,

13. okt. 2011

Titania's Palace & Egeskov-Stuen i mit Palæ

I mit ny palæ-dukkehus er jeg ved at indrette en "Egeskov-Stue" til ære for TITANIA'S PALACE*
* engang kaldet "Verdens 8. Vidunder" - det er jeg enig i!
Titania's Palace fylder 90 år næste sommer. Det befinder sig nu på Egeskov Slot på Fyn, hvor enhver Miniature-Elsker må drage hén og selv se denne Verdnes flotteste Miniatureslot - fyldt med 4000 helt enestånde møbler, malerier & assecories, alt lavet i ægte materialer - nogle antikke (en Kanon, et Madonnabillede f.ex.)
Hele Palæet tog det 15 år at fuldende. En gavmild & rig faders gave til sin Datter - der fromt havde bedt ham om at bygge et hjem til Alfernes Dronning: Titania. Dette var i 1907 -
Titania's Place blev indviet af den engelske Dronning juni 1922. Siden rejste Palæet rundet over det mest af Verden for at samle penge ind til dårligtstillede & handicappede børn. De rige børn skulle vide, at nogle børn havde dårlige kår & skulle hjælpes. T.P.er pakket ned & ud mange, mange gange & har indtjent millioner - & gør det stadig.

Titania's Palace blev købt af Lego på en auktion hos Christies i 1978 & har i en årrække været udstillet i Legoland, Billund. Men siden 2006 har det kunnet ses på Egeskov Slot, Fyn. Det er restaureret & opstillet i en smuk stue på slottet - en helt eventyrlig placering i H. C. Andersens fædreland - "Slottet i Slottet"
Jeg har nu besøgt T.P. to gange & som en souvenir vil jeg lave en Egeskov-Stue med ting der minder mig om Titania's Palace.
På bordet en miniature fra Reutter med Cognac, askebæger, lille bakke med glas samt en tysk Kunsthistorie. Men ellers studeres her Havekunst & Havearkitektur - som Egeskov også er berømt for. Entrebilletten siider over pejsen, som et for "af gården" gjorde for et par generationer siden, da luftfotos var in :)
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar